Blog de SVPlants
12 Feb 2015
Start van het nieuwe seizoen 2015

2015 is zojuist begonnen en zoals elk jaar om deze tijd beginnen de telers met de voorbereiding van het nieuwe seizoen voor vroege prei. Ook bij Baby Plant is alles gereed voor de productie van de nieuwe preiplanten. 

Onze productiefaciliteiten voor de verbouw van preiplanten maken deel uit van de installaties bij het hoofdkantoor van ons bedrijf in Santomera (Murcia). Deze locatie isuitermate geschikt om ook dit jaar onze klanten weer datgene te kunnen leveren wat zij verwachten van onze producten: kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

Onze bedrijfsfaciliteiten, gelegen aan de zogeheten “Costa Cálida”, in de provincie Murcia, zijn speciaal ontworpen om prei-, selderij-, en koolplanten, en aromatische kruiden te kweken. Onze kassen en moderne kweekruimtes zijn uitgerust met alle benodigde technologie om een ideale omgeving te creëren voor deze vroege planten, waar ze beschermd zijn tegen de minder goede weersomstandigheden in de wintermaanden.

Begin november vorig jaar zijn we begonnen met het zaaien van de eerste preizaden in zaaibakken.

De preirassen die de Spaanse, Portugese en Franse telerskozen voor de extravroege overplantingen (W.50 – W.6) waren ook dit jaar weer Krypton F1, Megaton F1, Duraton F1 en Rally F1, van de Nederlandse zaadbedrijven Nunhems en Bejo.

Voor de weken van overplanting van de iets latere, hoewel nog steeds vroege, preisoorten, dient men in het zaaiprogramma voor de preirassen, behalve de genoemde soorten, ook Chinook F1 (Enza Zaden), Capito F1 (Hazera) en Striker F1 (Bejo) op te nemen.

Taal
  • ES
  • EN
  • DE
  • FR
  • NL
  • PL
Abonneer u op onze nieuwsbrief
Archief